Der Einfluss von Löschschäumen auf die Umwelt. Wpływ piany gaśniczej na środowisko (2000. -)
[Analiza wpływu piany gaśniczej na środowisko. Materiałem eksperymentalnym były środki pianotwórcze typu S, AFFF i środki klasy A.]
A. Mizerski, B. Król, M. Sobolewski.
Keywords: Ochrona środowiska; Środki gaśnicze i neutralizujące