Eurokod 1. Oddziaływanie na konstrukcje: Część 1-3: oddziaływanie ogólne - obciążenie śniegiem (Polski Komitet Normalizacyjny, 2005)
Podano zasady wyznaczania wartości obciążenia śniegiem do stosowania w obliczeniach konstrukcji budynków i obiektów inżynierskich. Podano definicje 10 terminów
Zastępuje PN-B-02010:1980 wersja polska, PN-B-02010:1980/Az1:2006 wersja polska
Keywords: Budynki; Konstrukcje budowlane; dachy